Братски састанак Архијерејског намјесништва брчанског

Category: Новости


У суботу 14. марта 2015. године, на спомен Свете преподобномученице Евдокије, у парохији и селу Буквик одржан је братски састанак свештенства Архијерејског намјесништва брчанског.

Најприје је у храму Светог пророка Илије служена Света Литургија којом је началствовао Архијерејски замјеник Његовог Преосвештенства Г. Хризостома, протојереј-ставрофор Јово Лакић, уз саслужење свештенства брчанског намјесништва. Уз бројни вјерни народ који је на овај дан дошао у храм на молитву и Свету Тајну Причешћа,  свештеници намјесништва  су на Светој Литургији приступили Светим Тајнама Исповијести и Причешћа.
Након Свете Литургије у братској љубави одржан је састанак браће свештеника брчанског намјесништва.  Умјесто Преосвећеног Владике Хризостома састанку је присуствовао Архијерејски замјеник о. Јово Лакић, поздравивши свештенике у име владике Хризостома и благословивши рад.  Састанак је предводио Архијерејски намјесник брчански протојереј-ставрофор Драган Ћирковић. У братској и радној атмосфери рјешавана су разна питања и недоумице из парохијског живота наше Цркве, а између осталог једна од тачака састанка била је и тема „Лик свештеника“, као и допуне и измјене везане за комплетирање Шематизма Епархије зворничко-тузланске.

Thursday the 20th. Affiliate Marketing.